Su Analizi

Su Analizi Nedir?

Su analizi, suyun kimyasal ve  mikrobiyolojik kalitesinin ölçümlenmesinde kullanılan bir analiz çeşididir. Suyun içerisinde hastalık oluşumuna neden olabilecek mikroorganizmaların tespiti için tercih edilen su analizi, tüketicilerin sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Ayrıca suyun kalitesi, içerdiği kimyasal madde miktarı, içim yumuşaklığı ve metal iyon yükü gibi özelliklerin bilinmesi için analiz gerekli ve önemlidir. Bakteri üremeye elverişli bir ortam olan su, su analiz laboratuvarları sayesinde kimyasal ve mikrobiyolojik analizlere tabi tutulabilir. Her iki analiz yöntemi de toplum sağlığının korunması için gereklidir.


Su Analizi Nasıl Yapılır?

Su analizi, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel olarak yapılabilir. Analizler piyasa kontrolleri, ruhsat, doğal mineralli suların üretimi, doğal kaynak suların üretimi, ambalajlı sular, kullanma ve içme suları için yapılan bir analizdir. Mikrobiyolojik taramanın yanı sıra kimyasal analizler de yapılabilir.Kimyasal  analizlerde suyun pH, iletkenlik ve sıcaklık derecesi belirlenir. Aynı zamanda suyun içerisindeki çeşitli mineraller ve sertlik-yumuşaklık oranları, demir ve alüminyum içeriği, içerdiği azot  miktarı  da tespit edilir. Fiziksel olarak bulanıklık ve renk analizleride yapılır. Sudan alınan örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesi ile tamamlanan su analizleri, daha sağlıklı suların üretimi ve korunması için yapılır.


Bodrum Su Analizi

Numune olarak alınan suların incelendiği Akademi Analiz’de, su içerisinde bulunan maddelerin tespiti yapılır. Geniş anlamda laboratuvar ortamında incelenen hizmetler bütünü sayesinde suyun kalitesi, kontrolü ve mikroorganizma sayımı gerçekleştirilir.  Akademi Analiz Laboratuvarı’nda mikrobiyolojik analizler olarak Escherichia coli, toplam koliform sayımı, fekal koliform sayımı, fekal streptokok enterokok, Clostridium perfringens, Pseudomonas aeruginosa, Toplam koloni sayımı (22 ve 37°C), Salmonella spp. analiz metotlarının standart analiz metot gerekliliklerine uygun olarak analiz edilmektedir. Mineralli su, doğal ortamdan çıkarılan sular, ambalajlı sular, kullanma ve içme suları başta olmak üzere farklı su türleri için yapılan incelemelerde mineral değerleri, sertlik ve pH değerleri analiz edilir. Suyun alındığı yerin kimlik bilgileri, hava sıcaklığı, tarih, yer, suyun niteliği gibi bilgilerin ışığında yapmış olduğumuz analizlerde kütle spektrometresi, kromatografi, spektrofotometrik ve kolorimetrik teknikler, elektrot ile yapılan ölçümler,  titrasyon , gravimetrik ve mikrobiyolojik membran filtrasyon süzme teknikleri kullanıyor, suyun daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için gerekli bilgileri kuruluşunuza sunuyoruz.